Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ευρέ, ειπέ απάντησιν, λαβέ δώρον!


(Κερδίστε αυτό το ωραίο σετάκι.)

Της Μαρίνας Κολιτσοπούλου

Το μπλογκ του Ομήρου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ διοργανώνει διαγωνισμό με πλούσια δώρα!

Απαντήστε και κερδίστε!

Κατηγορία πρώτη

Όλοι ξέρουν, όλοι κερδίζουν!

Ερωτήσεις:

1) Τη γυναίκα του Οδυσσέα την έλεγαν:
α. Πραξαγόρα
β. Αφροδίτη
γ. Πηνελόπη

2) Η πατρίδα του Οδυσσέα:
α. Ιθάκη
β. Κυνός Κεφαλές
γ. Σπάρτη

3) Ο Οδυσσέας έλαβε μέρος σε:
α. Αργοναυτική εκστρατεία
β. Τρωικό πόλεμο
γ. Τιτανομαχία


Όσοι απαντήσουν σωστά, συμμετέχουν αυτομάτως στην κλήρωση που θα χαρίσει σε 50 τυχερούς από έναν πολυτελή τόμο και με τις 24 ραψωδίες της Οδύσσειας, σχολιασμένης από εξαίρετους Αλεξανδρινούς φιλολόγους, προσφορά των παλαίφατων Εκδόσεων Πεισίστρατος, και σε άλλους 50 από ένα σερβίτσιο (σετ 1 κρατήρας και 6 κύλικες διά τον οίνον, άπαντα μελανόμορφα αγγεία αρίστης ποιότητος, δείγμα στη φωτό), προσφορά της ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ (θυμίζουμε ότι η Άκρον Ίλιον Κρυστάλ είναι θυγατρική της πολυεθνικής Τρωάς Κρυστάλ Κεραμίλ, με τη χορηγία της οποίας θα στηθεί το μπλογκ της Ιλιάδας).

Κατηγορία δεύτερη

Για γερούς λύτες!

Όσοι απαντήσουν σωστά στις παραπάνω ερωτήσεις συν την επόμενη μπαίνουν στη ΣΟΥΠΕΡ κλήρωση για ένα ταξίδι επτά ημερών στην Ιθάκη για μία ολόκληρη οικογένεια, όλα πληρωμένα: μετάβαση ακτοπλοϊκώς, διατροφή και φυσικά παραμονή στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «ΟΔΥΣΣΗΟΣ ΠΑΛΑΣ» (Το ξενοδοχείο βρίσκεται παρά θίν’ αλός, το βρέχει κυριολεκτικά το κύμα. Προσφέρει άριστες συνθήκες κλιματισμού, με Σκύθες σκλάβους που σας κάνουν ολημερίς και ολονυχτίς αέρα, επίσης υπάρχει η δυνατότητα για δούλους παιδαγωγούς που αναλαμβάνουν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδάριά σας όσο εσείς θα παίρνετε το μπάνιο σας. Δυνατότητα ακόμη και για σκλάβες που αναλαμβάνουν να απασχολήσουν δημιουργικά τον σύζυγο όσο η σύζυγος θα υφαίνει).

Ερώτηση:
Ο/η συγγραφέας που θα γράψει μετάφραση της Οδύσσειας στο μέλλον:
α. Νίκος Καζαντζάκης
β. Βιτσέντζος Κορνάρος
γ. Χρυσηίς Δημουλίδου

Για να απαντήσετε σωστά στη μελλοντολογικού τύπου ερώτηση, πρέπει να συμβουλευτείτε μαντείο. Η επιλογή μαντείου είναι της απολύτως δικής σας επιλογής.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι, Έλληνες και βάρβαροι. Εξαιρούνται η Paramythou, οι αναγράψαντες ποστ στο παρόν μπλογκ, καθώς και οι συγγενείς τους και οι δούλοι τους.

Μην οκνείς, μην ολιγωρείς!

Ελθέ στο σάιτ, ιδέ διαγωνισμόν, ευρέ και ειπέ απάντησιν, λαβέ δώρον!

3 σχόλια:

Para-Mythou είπε...

Ζακούζι έχει το Οδησσύος παλάς;

Ανώνυμος είπε...

Xα,χα,χα,χα... Μαρίνα, φοβερή έμπνευση!
Εύη

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως έχει και ζακούζιον, Para-Mythou.
Άσε που σκέφτομαι, μήπως στη ζούλα κρατήσουμε και κανένα σετάκι όπως αυτό της φωτό για λογαριασμό μας! Για τον κόπο της διοργάνωσης... Εξάλλου τι σόι ελληνικός διαγωνισμός θα είναι αν δεν συμβεί και κάτι το ψιλοπαράνομο; χοχοχο

Μ.