Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Oι περιπέτειες του Φαφούτη

Συγγραφείς : Γιάννης Γκράνας, Σωτήρης Σταυρίδης
(Στ' Δημοτικού)



Εικονογράφοι: Κλαούντιο Ντεμάι, Βιτάλης Παπαδόπουλος


Εκδόσεις: Μπάρμπα Πέτρος


Ήταν μια ανοιξιάτικη μέρα, όταν η μητέρα του Φαφούτη η Κλαραμπέλ, πολύ απασχολημένη όπως ήταν, ζήτησε από το γιο της να πάει να της κάνει μερικά ψώνια.

Ο Φαφούτης δέχτηκε πρόθυμα να εξυπηρετήσει τη μητέρα του. Αλλά επειδή βαριόταν να περπατήσει, ξεκίνησε με το ποδήλατο του.

Βγαίνοντας από το σούπερ μάρκετ είδε το φίλο του Βασίλη να παίζει με μια παρέα παιδιών. Εκείνος του ζήτησε να μείνει να παίξουν όλοι μαζί. Ο Φαφούτης, χωρίς να σκεφτεί ότι έπρεπε να πάει τα ψώνια στη μαμά του, έκατσε με το Βασίλη και τα υπόλοιπα παιδιά.

Η ώρα περνούσε και η μητέρα του ανησυχούσε. Ήξερε ότι ο γιος της πάντα ξεχνιόταν όπου και να πήγαινε, όμως αυτή τη φορά είχε αργήσει πολύ. Ο Φαφούτης μαζί με το Βασίλη μετά το παιχνίδι είχαν πάρει τα ποδήλατά τους και συνέχισαν τις βόλτες τους στη γειτονιά.

Όταν κάποια στιγμή το μεσημέρι γύρισε στο σπίτι τον περίμεναν η μητέρα και ο πατέρας του. Ο Καραμέλας, που είχε ενημερωθεί για το τι είχε γίνει. Του ζήτησαν να υποσχεθεί ότι δεν θα το ξανακάνει και θα γίνει περισσότερο προσεκτικός.

Αφού όλοι ηρέμησαν και τελείωσαν το μεσημεριανό τους φαγητό, κουβέντιασαν για λίγο και μετά οι γονείς του πήγαν να ξεκουραστούν. Αυτός μπήκε στο δωμάτιό του για να κάνει τις εργασίες του σχολείου του. Τελείωσε γρήγορα και έτσι το βράδυ είδε μαζί με το μπαμπά του τον αγώνα ποδοσφαίρου Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Το άλλο πρωί ήταν Σάββατο, η αγαπημένη μέρα του Φαφούτη. Οι γονείς του θα πήγαιναν να τελειώσουν κάποιες δουλειές τους και αυτός θα είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τους φίλους του.

Πήρε λοιπόν τηλέφωνο το Βασίλη και συναντήθηκαν κάτω από το σπίτι του. Ξεκίνησαν το παιχνίδι τους όταν, για κακή τους τύχη, πέρασε από εκείνο το σημείο η αδερφή του Φαφούτη η Κολιτσίδα, μαζί με την φίλη της την Αμάν, μια όμορφη φίλη, ξανθιά κοπέλα από το Ατάρ, μια πόλη της Μαυριτανίας.

Η Κολιτσίδα και η Αμάν, ήταν δύο κορίτσια που δεν τα ήθελε ο Φαφούτης στην παρέα τους και γι’ αυτό έπαιζαν συνέχεια μόνα τους. Ο Βασίλης με το Φαφούτης για να τις αποφύγουν, πήραν τα ποδήλατά τους και έτρεξαν να πάνε προς τη γειτονιά του Φαφούτη.

Βιαστικός όπως ήταν, ο Φαφούτης δεν πρόσεξε τη πέτρα που ήταν στην άκρη του δρόμου, χτύπησε με το ποδήλατό του και έπεσε κάτω. Πονούσε πολύ και με μεγάλη δυσκολία έφτασε μέχρι το σπίτι του.

Μόλις τον είδαν οι γονείς του, στην αρχή φοβήθηκαν, αλλά αμέσως τον περιποιηθήκανε και ζήτησαν να μάθουν τι είχε συμβεί. Ο Φαφούτης τους εξήγησε πως έγιναν τα πράγματα. Τότε λοιπόν του είπαν, πως δεν έπρεπε να φέρονται με τέτοιο τρόπο στα κορίτσια και ότι όλοι πρέπει να είναι αγαπημένοι και φίλοι μεταξύ τους.

Από τότε η παρέα του Βασίλη και του Φαφούτη μεγάλωσε, αφού πλέον έπαιζαν μαζί τους και η Κολιτσίδα με την Αμάν.


Η ομάδα: Γιάννης Γκράνας, Σωτήρης Σταυρίδης, Νικολίν Ντεμάι, Κλαούντιο Ντεμάι, Βιτάλης Παπαδόπουλος





11 σχόλια:

Para-Mythou είπε...

Ωραίος ο Φαφούτης, αλλά αυτός και ο φίλος του ο Βασίλης είναι λίγο δειλοί με τα κορίτσια! Αυτός είναι ο λόγος μου φαίνεται που δεν τα έπαιζαν. Καλά να πάθουν που κουτρουβάλησαν με το ποδήλατο!
Μπράβο στους συγγραφείς!

sotiris είπε...

wraio paramu8i kaname paidia!!!!!!!!!!!!!bravo mas

vitalis είπε...

vlepete ti zwgrafisa!!!!!!!!!!!!

EFTIMIOU είπε...

mprabo sas paidia!!!!!!!!!!!!!!!
teleia doyleia!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klaudio είπε...

vitali min psonizese mazi tin kaname kai euimioy euxaristoume poli

Despina είπε...

telia istoria!!!fantastkh zwgrafia!!!bravo paidia!synexiste etsi kai pou xerete,borei kapoia mera na ginete ali8inoi syggrafeis!!!:D

Anna είπε...

BRAVO!!!!teleia istoria paidia kai kali sinergasia!!!!!!!!!!

vitalis aekara είπε...

eeeeeeee nai re filara emeis eimaste zwgrafi kai euxarstoume paidia gia ta kala sas logia kai ta dika sas den pan pisw teleia einai

JoHnArAs είπε...

bravo mas soto!eidate douleia pou
kaname re paides.na ste kala giata
kala sas logia

vitalaras είπε...

naii re paides vlepete ti doulia ekanan i sigrafeis kai i oikonografi???kai euxaristoume gia ta kala sas logiaa

klaudio είπε...

ontos paides kaname kali douleia kai euxarioume polu gia auta pou grafete