Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Tο μαγικό μαργαριτάρι

Του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, Στ' Δημοτικού, 3ο Δ.Σ. Ξάνθης
(εκπαιδευτικός: Χρυσάνθη Μπάμπη)
Με εικονογράφηση του Ραφαήλ Δασκαλόπουλου

Μια φορά κι ένα καιρό ένας μάγος που λεγόταν Λάρι Παπάκης ζούσε στην Κραπίλια και συγκεκριμένα στο Ντε Ριο Τζανέιρο. Ήτανε από τους πιο σπουδαίους μάγους στο πλανήτη Πη. Μια μέρα καθώς απολάμβανε τη δόξα του, ήρθε στον Πη ο Πάγκος. Ο Πάγκος ζούσε στον πλανήτη Τρόνο και ήταν πολύ δυνατός και κακός. Ο Λάρι προσπάθησε να διώξει το Πάγκο αλλά δεν τα κατάφερε.Αυτό που έφερε το Πάγκο στον Πη ήταν το μαγικό μαργαριτάρι που άμα το έβρισκε θα γινόταν ανίκητος. Ο Πάγκος άρχισε να ψάχνει.

Πρώτα πήγε στη Κόσχα. - Ξέρεις που είναι το μαργαριτάρι; ρώτησε ο Πάγκος σε ένα περαστικό. - Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, του απάντησε ο περαστικός.
- Εσείς ξέρετε που είναι το μαργαριτάρι; ρώτησε μια γριούλα καθώς την είδε.
- Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι, του απάντησε η γριούλα. Τότε ο Πάγκος νευρίασε και τους έκανε όλους βάτραχους. Μετά από λίγο πέρασε από εκεί ο Λάρι και κατάλαβε κατευθείαν ότι είχε περάσει ο Πάγκος από εκεί. Έτσι ρώτησε κάποιους κατοίκους που δεν είχαν γίνει βάτραχοι. Αλλά συνέβηκε το ίδιο με τον Πάγκο.

Ο Πάγκος μετά την Κόσχα πήγε Καδρίτη . Εκεί μόλις έφτασε ο στρατός της Καδρίτης, πήγε να συλλάβει τον Πάγκο γιατί δεν ήταν από εκεί. Ο στρατηγός του στρατού λεγόταν Ζαπολέων Πονοπάρτη και ήταν ο αδερφός του Πάγκου. Όμως ήταν μαλωμένοι από μικροί. Έτσι ο Πάγκος έκανε μια κίνηση με το χέρι του και εξαφανίστηκαν όλοι. Όταν μπήκε στην πόλη δεν είδε κανέναν. Μάλλον εξαφανίστηκαν και οι άλλοι από τα μάγια. Ο Πάγκος ένιωθε ότι το μαργαριτάρι ήταν κοντά. Όμως εκείνη τη στιγμή ήρθε ο Λάρι. Ο Λάρι άρπαξε το μαγικό ραβδί από τη τσέπη του και έβγαλε μια αστραπή και τότε ο Πάγκος εκτοξεύτηκε μακριά. Ο Πάγκος τότε εξαφανίστηκε. Ο Πάγκος δεν εξαφανίστηκε τελικά όπως πίστευαν οι άλλοι, αλλά έκανε ένα ξόρκι που τον πήγε στο Ζαν Σραντζίσκο.
 Εκεί τον ενημέρωσε ένας κάτοικος ότι υπήρχε ένας χάρτης στη σπηλιά του Άβερεστ. Μόλις έφτασε στο κατάλευκο ΄Αβερεστ , χιόνιζε πολύ. Το χιόνι έπεφτε πάνω του και κρύωνε. Καθώς περπατούσε και έψαχνε να βρει ένα τρόπο για να ζεσταθεί είδε μια σπηλιά. Προσπάθησε να μπει αλλά δεν μπόρεσε γιατί φυλαζόταν από πολλούς καλούς μάγους. Ο Πάγκος τότε έστειλε μήνυμα με το ραβδί του στον Τρόνο για ενισχύσεις. Τότε ήρθαν όλοι οι κακοί μάγοι στον πλανήτη Πη για να βοηθήσουν τον Πάγκο να βρει το μαγικό μαργαριτάρι. Τότε οι κακοί και οι καλοί πολέμησαν μεταξύ τους. Ενώ πολεμούσαν ο Πάγκος πήρε τον χάρτη. Κατευθείαν πήγε στην Κέα Υόρκη όπου εκεί ήταν το μαργαριτάρι. Ήταν στο άγαλμα της Παλιάς Ελευθερίας. Μόλις πήγε εκεί συνάντησε έναν πελώριο στρατό από μάγους. Τους νίκησε με τα μάγια του και πήρε το μαργαριτάρι. - Χαχαχα σας νίκησα! Τότε μια αστραπή βγήκε από το ραβδί του Πάγκου. Έσπασε τη μαγική ασπίδα και όλοι οι μάγοι του Τρόνου επιτέθηκαν στην Κέα Υόρκη.

Μετά εξαπλώθηκαν σε όλον τον πλανήτη Πη. Οι πυραμίδες της Αφρικής άρχισαν να καταστρέφονται. Ο Πύργος της Κίζας έπεσε και άλλα αξιοθέατα καταστράφηκαν από τους κακούς μάγους. Αργότερα έφτιαξε ένα εργαστήριο στο Κισάγο όπου φυλασσόταν από τους καλύτερους μάγους του Τρόνου και όλο του στρατό του Πη. Ο στρατός του Πη είχε αναγκαστεί να τον υπακούσουν, γιατί άμα δεν το έκαναν θα τους μεταμόρφωνε σε γάτες. Ο Λάρι είχε βρει ένα καταφύγιο στο Πέξας και τον φυλούσαν όσοι μάγοι απέμειναν από τη μάχη στο ΄Αβερεστ και όλοι οι καουμπόυδες. Στο Κουένος Άιρες είχε μείνει ο κολλητός του Λάριο, ο Ζούλιος Βερν. Ο Ζούλιος ήταν καλός συγγραφέας. Είχε γράψει μια ιστορία για τον Λάρι. Ο Λάρι πήρε τηλέφωνο τον Ζούλιο για να έρθει στο Κέξας. Καθώς ο Ζούλιο πήγαινε στο Κέξας έκανε μια στάση στο Καν Εντόνιο. Εκεί ήρθε ο Πάγκος και πολέμησε τον Ζούλιο. Ο Ζούλιο ήταν αδύναμος και ο Πάγκος τον απήγαγε. Ο Πάγκος απείλησε τον Λάρι ότι άμα δεν ερχόταν στην Κοκολουλού σε έναν μήνα θα σκότωνε τον Ζούλιο. Ο Λάρι συγκέντρωσε κάποιο στρατό, καουμπόυδες, ινδιάνους, αφρικάνους και εσκιμώους. Έτσι έφτιαξε και ένα μικρό στρατόπεδο στο Κορτ Αλίζαμπεθ. Το στρατόπεδο του είχε πολλά όπλα και ραβδιά. Ήταν καλά οχυρωμένο με τούβλα, ξύλα, άχυρα και τσιμέντο. Είχε security και καουμπόυδες για να φυλάνε την είσοδο. Στις μυστικές πύλες ήταν οι ινδιάνοι, στην περιφέρεια ήταν οι Εσκιμώοι και τον Λάρι τον φύλαγαν οι μάγοι, οι αφρικάνοι και οι άνθρωποι των σπηλαίων και της ζούγκλας. Είχαν μείνει μόνο δυο ημέρες για τη μοιραία συνάντηση του Λάρι και του Πάγκου.

Ο Λάρι προετοιμαζόταν για τη μάχη, αλλά ενώ προσπαθούσε να πετύχει με το ραβδί του κάτι στόχους, ήρθε ο στρατός του Πάγκου. Οι ινδιάνοι άρπαζαν τα τόξα και τα εκτόξευαν στο στρατό του Πάγκου. Οι αφρικάνοι πήραν τα δόρια τους πολέμησαν γενναία, όπως τους άντρες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Οι καουμπόυδες, οι security και λίγος στρατός συνόδεψαν τον Λάρι με ασφάλεια στην Εθήνα. Πέρασαν μέσα από τη Καχάρα διψώντας και μόλις έφτασαν σε μια πόλη άδειασαν τρία ποτήρια νερό. Όταν έφτασαν στην Εθήνα μάζεψαν κάποιους γενναίους κατοίκους και έφτιαξαν καράβια. Έκοψαν κάποιους κορμούς δέντρων και τα χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τα καράβια. Επίσης χρησιμοποίησαν ελληνικές σημαίες για πανιά και για τιμόνι ένα στρόγγυλο φωτιστικό. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους ευχάριστα και χωρίς αναταραχές. Καθώς έφταναν στην Κραπιλία, ο Λάρι σκέφτηκε για να μην χάσουν χρόνο περνώντας κάτω από την Κραπιλία. Έτσι χώρισε το Πεξικό και την Κραπιλία στα δύο. Νομίζεται ότι οι Κραπιλιανοί έφτιαξαν τη διώρυγα της Κραπιλίας; Όχι, αλλά ο Λάρι είναι αυτός που άρπαξε το ραβδί του και εκτόξευσε μια αστραπή που χώρισε την Κραπιλία και το Πεξικό στα δύο. Έτσι πέρασαν από εκεί και σε μία μέρα έφτασαν στην Κονολουλού. Ο Λάρι είδε τον Πάγκο σε ένα βουνό. -Μόλις πήγε εκεί του είπε: που είναι ο Ζούλιος; - Εκεί ακριβώς, του απάντησε ο Πάγκος. - Άφησε τον ελεύθερο τώρα! του είπε φωναχτά.

Τότε ο Πάγκος και ο Λάρι άρπαξαν το ραβδί τους και άρχισαν να μονομαχούν. Όμως ο Λάρι απέφυγε μια αστραπή του Πάγκου και τον χτύπησε με τη δικιά του. Ο Πάγκος πέθανε. Ο Λάρι βγήκε νικητές και ελευθέρωσε τον Ζούλιο και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Συγγραφέας : Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
Εικονογράφος : Ραφαήλ Δασκαλόπουλος
Εκδόσεις : Παρακείμενος

17 σχόλια:

Para-Mythou είπε...

Σκέψεις πάνω στο παραμύθι:
Τι είναι τελικά το μαγικό μαργαριτάρι που ψάχνουμε όλοι μας; Τι στοίχισε στους ήρωες η αναζήτησή του και τι τους προσέφερε;

vitalis είπε...

kalo!!!mpravo

sotiris είπε...

katapliktiko!!!!!!!!!!

johnaras είπε...

mprabo rafa & mitso good job.!!!

euaggelia είπε...

mprabo paidia kalh douleia kai se anotera...

johnaras είπε...

poly kalo ΤΟ μαγικό μαργαριταρι.!pe8eno!!mpravo

Πελα είπε...

Μπράβο στα παιδιά αλλά μπράβο και στην κυρία σας. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να βρουν το δικό τους μαγικό μαργαριταρι.

xousein είπε...

^sinxaritiria re pedia iperoxo exei gini to paramifi sas euxomai na grapsete alla polla paramifia kai i dio sas.......

vito είπε...

po po po po ti einai auto re paidia to eida kai epa8a poli kallooooooooo!!!!!!!!!!!!!!mpravo

E είπε...

MPRABO PAIDIA HSTE ALHUHNH SYGRAFEIS
RAFA EKANES MIA SPOYDEA APOKROYSH

EFTIMIOU είπε...

MPRABO PAIDIA HSTE ALHUHNH SYGRAFEIS
RAFA EKANES MIA SPOYDEA APOKROYSH

EFTIMIOU είπε...

MPRABO PAIDIA HSTE ALHUHNH SYGRAFEIS
RAFA EKANES MIA SPOYDEA APOKROYSH

Στέφανος είπε...

mpravo re paidia !!!!! to diavasa kai epa8a plaka . Ma kala autos o Πάγκος sxedon athanatos itan!!!!

:)

Giorgos είπε...

TI 8A GINOTAN AN O PAGKOS NIKOUSE TON LARI?
TO LATRECCA POLI OMOS DEN KATALABA AFOU O PAGKOS PIRE TO MARGARITARI GIATI DEN NIKISE STIN MONOMAXIA TON LARI????????????????????
MAKARI NA YPARJOUN KI ALLA BIBLIA.
TO EXO DIABASEI POLLES FORES KAI AKOMA DEN TO EXO BARE8EI.
MAKARI AMA BGEI EPOMENO NA EINAI AKOMA PIO ORAIO
MEXRI TOTE KALO MESIMERI

3:) diabolaki
:0 tromos
:)xaroumenos
;)(koita to mati)

despina είπε...

bravo re paidia!!!einai pragmatika katapliktikoooooo!!!sigxaritiria ston mitso kai ston rafa!!!poli kali douleia!!!eseis xepernate akoma kai ton kalitero siggrafea!!!sinexiste!!!:)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!

klaudio είπε...

mbpabo ston dimitri gia to kataplikti ko keimeno kai mbrabo kai ston rafa gia tis oraies eikones