Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Oι περιπέτειες του ντετέκτιβ Μίκυ


Συγγραφείς: Γιώργος Γεωργακούδης, Στέφανος Γεωργακούδης, Βαγγέλης Χατζηκωνσταντίνου
Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακούδης
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Xατζηκωνσταντίνου
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2011
Εκδόσεις Παπάκι

Τυπώθηκε σε χαρτί φιλικό προς το περιβάλλον

Περίληψη:
Το Μαύρο Φάντασμα καταστρώνει ξανά τρομερά και επικίνδυνα σχέδια για θέματα που αφορούν την αστυνομία. Δυστυχώς ο Μίκυ τα μαθαίνει και έτσι τον απαγάγουν. Θα εκπληρωθούν τα σχέδια του Μαύρου Φαντάσματο; Ο Μίκυ θα το σκάσει από τους απαγωγείς; Θα πιαστεί το Μαύρο Φάντασμα;
 
Κεφάλαιο 1

Μια μέρα στη Μίκυσίτι, ο Μίκυ έκανε μια βόλτα στα σκοτεινά στενά της πόλης όταν πρόσεξε σε έναν τοίχο τις ακόλουθες λέξεις :ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ ΜΙΚΥ. To μήνυμα ήταν γραμμένο με αίμα.

Ο Μίκυ έβγαλε από την τσέπη του ένα ειδικό δοχείο και πήρε ένα μικρό δείγμα DNA . Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Άρχισε να τρέχει προς το μέρος από το οποίο ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Μετά είδε μια σκιά …Tην ακολούθησε, όμως βρέθηκε σε αδιέξοδο . Κοίταξε γύρω του και είδε ένα ανοιχτό καπάκι υπονόμου. Το άνοιξε, αλλά ένα χέρι τον άρπαξε απότομα.

Ήταν ο αρχηγός, της αστυνομίας, ο Οχάρα. Έβαλε ένα δάχτυλο μπροστά από το στόμα του και ψιθύρισε "Σσσσς". Άρχισαν να περπατούν στις μύτες των ποδιών τους. Προχώρησαν λίγο ακόμα και άρχισαν να ακούνε φωνές. Ο Μίκυ σκέφτηκε "κάπου τον ξέρω αυτόν τον ήχο. Φυσικά και είναι το Μαύρο Φάντασμα".Ο Μίκυ θυμάται τι συνέβη την τελευταία φορά. Είχε μπει σε ένα αμάξι ,αλλά τράκαρε. Από τότε νόμιζε ότι δεν θα το ξαναέβλεπε. Δυστυχώς επέζησε.

Όμως οι φωνές τον ξύπνησαν από τις αναμνήσεις του.
-Άφησέ με.
-Όχι πριν μου το φτιάξεις.
-Ποτέ.
-Τότε θα πληρώσει η οικογένειά σου . Χα,χα,χα,χα,χα,χα . Ήταν το Μαύρο Φάντασμα.
-Εντάξει θα στο φτιάξω, όμως χρειάζομαι κάποια σπάνια υλικά.
-Μη φοβάσαι θα σου τα φέρω, αλλά το καλό που σου θέλω να μην είναι παγίδα!!! είπε το Μαύρο Φάντασμα.

Κεφάλαιο 2.

Στο αρχηγείο ο Μίκυ άνοιξε την πόρτα του γραφείου του φίλου του Οχάρα και είδε να κρατά ο φίλος του ένα φάκελο στα χέρια.
-Τι είναι αυτός ο φάκελος που κρατάς
-Φύγε Τζεηκοπ απάντησε ο Οχάρα που δεν είχει προσέξει τον Μίκυ.
Ο Μίκυ άρχισε να σκέφτεται για αυτό το όνομα, μα ναι ήταν ο χημικός της αστυνομίας που δούλευε με τους κλέφτες …
-Τι εννοείς; είπε δυνατά ο Μίκυ. Ο Οχάρα έμεινε σκεφτικός και είπε με σοβαρό ύφος
-Ο Τζέηκοπ όταν δούλευε ακόμα μαζί μας δούλευε σε ένα απόρρητο σχέδιο για μια καταστροφική μηχανή. Λοιπόν αυτός ο φάκελος έχει στοιχεία για τα υλικά της μηχανής αυτής
-Πρέπει να τους σταματήσουμε πηγαίνοντας στα μέρη που χρειάζεται.
Ο Μίκυ έφυγε σκεφτικός. Τι την θέλει το Μαύρο Φάντασμα την μηχανή. Που θα τη χρησιμοποιούσε και με τι σκοπό;
Πήγε στο σπίτι του και μετά το βραδινό κοιμήθηκε. Άρχισε να θυμάται την ημέρα του πυροβολισμού που για την ακρίβεια έμοιαζε με τον ήχο ενός λύκου και μηχανής, με τον ήχο, ένα μπαμ.
Ξαφνικά ξύπνησε , επειδή κάποιος του έριξε παγωμένο νερό. Μα τι συνέβαινε,τι γινόταν και ποιος τον απήγαγε;

Κεφάλαιο 3

Στο σκοτάδι ο Μίκυ δεν έβλεπε καλά και ούτε καταλάβαινε την φωνή που του φώναζε. Άκουσε όμως αυτά τα λόγια: "Το ήξερα πως θα το καταλάβαινες πως θέλαμε να φτιάξουμε …μηχανή και πως έχεις …,όμως τώρα είναι η ώρα να αποχαιρετίσεις τον γνωστό κόσμο". Μια σκιά φάνηκε στο μόνο φως που υπήρχε …

Το φως άρχισε να τρεμοπαίζει. Σεισμός; Το δωμάτιο ήταν μαύρο και τον μόνο έπιπλο που υπήρχε ήταν μια καρέκλα από μέταλλο καρφωμένη στο πάτωμα. Εκείνος που τον απειλούσε είχε εξαφανιστεί.

Ο Μίκυ προσπάθησε να ελευθερωθεί από τα δεσμά του, μα δεν ήταν σχοινί. Ήταν από ένα υλικό που ο Μίκυ δεν γνώριζε καλά. Ένα είδος ζελατίνης που όσο κουνιέσαι τόσο σε σφίγγει. Οπότε χρειαζόταν ένα ειδικό μίγμα για να ξεφύγει και ένα μαχαίρι .

Όσο προσπαθούσε να ελευθερωθεί άκουγε φωνές να μονομαχούν. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή από τα μεγάφωνα,  "Προσοχή  Όλες οι μονάδες, αστυνομία ε!." Άμα ήθελε να ελευθερωθεί έπρεπε να κάνει γρήγορα.

Ο σεισμός άρχισε να δυναμώνει και έτσι ο Μίκυ ως δια μαγείας ελευθερώθηκε. Μα πως ήταν δυνατόν; Τότε είδε ένα βελάκι πίσω του. Κάποιος ήθελε να τον ελευθερώσει για να λύσει το μυστήριο.

Τώρα το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να φύγει από αυτό το άγνωστο μέρος, αλλά πως θα γινόταν αυτό; Τότε είδε το φως του ήλιου από ένα σωλήνα. Ήταν βρώμικος ήταν αλλά η μόνη έξοδος.

Ο Μίκυ έχει τρυπώσει μέσα από τις τρύπες, από υπόνομους και ό,τι άλλο εκτός από ένα τόσο βρώμικο σωλήνα για να βγει έξω. Στο σωλήνα το οξυγόνο ήταν λίγο. Ενώ σκαρφάλωνε άρχισε να στάζει κάτι επάνω του. Αυτό το υγρό το είχε ξαναδεί, αφού κάποιος του είχε γράψει ένα μήνυμα. Το υγρό μύριζε παράξενα.

Ο Μίκυ σκαρφάλωνε χαλαρά όταν χτύπησε κάπου. Είδε πως μάτωσε. Δίπλα του υπήρχαν δύο κρύσταλλοι που δεν είχε ξαναδεί ποτέ του. Πήρε έναν και συνέχισε να σκαρφαλώνει ώσπου βγήκε στην επιφάνεια. Άρχισε να τρέχει προς τα δυτικά. Δεν ήξερε που βρισκόταν.

Πήγε κοντά σε μια πολυκατοικία που η είσοδός της έγραφε "κλεψιά ". Όπου κι αν κοίταζε την ίδια οδό έβλεπε και τον ίδιο αριθμό. Σε ποια πόλη βρισκόταν;

Κανένας δεν υπήρχε στους δρόμους , όμως άκουγε φωνές λες και κρυβόταν από κάτι. Κι αυτός προσπαθούσε να κρυφτεί, γιατί δεν ήθελε να τον δει κάποιος που τον ξέρει ή που θέλει να τον απαγάγει .

Περπατούσε ώσπου άκουσε κάποιον να του λέει
-Έι… Μέρφι ήρθες Συνάδερφε , ήρθε η ώρα να δώσουμε τη βόμβα που μας είπε το Μαύρο Φάντασμα στην αστυνομία.
-Που θα πάμε; είπε ο Μϊκυ
-Φυσικά στη Μίκυσίτι. Ας ξεκινήσουμε πριν μας δει κανένας, ειδικά ο Μίκυ Μαρς.
-Ποιο είναι το σχέδιο που εγώ δεν το ξέρω
-Εμείς θα πιάσουμε τον Μίκυ Μάους κι εσύ θα βάλεις την βόμβα στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να το καταλάβει κανείς. Επίσης εμείς θα μπορούμε να ακούμε τα πάντα. Είπε ο πιο μεγαλόσωμος που φαίνονταν αρχηγός.

Κεφάλαιο 4
Άρχισαν όλοι να πηγαίνουν Μίκυσίτι με ένα μεγάλο περιπολικό . Όταν έφτασαν λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα, κάπου που δεν φαινόταν καλά, ο αρχηγός είπε
"Πήγαινε μέσα γρήγορα και τα υπόλοιπα με τον ντεντέκτιβ Μίκυ θα τα κανονίσουμε εμείς".
Ο Μίκυ μπήκε στην είσοδο και είδε τον Οχάρα να τον χαιρετά
-Πως πάει Μίκυ;
Ο Μίκυ ξαφνικά άρχισε να κάνει χειρονομίες. Το έκανε για να δείξει στον Οχάρα τι γινόταν κι ευτυχώς εκείνος κατάλαβε τι γινόταν. Ο Οχάρα έβγαλε από την τσέπη του ένα γουόκι –τόκι και κάτι ψιθύρισε.
Ακούστηκαν περιπολικά. Είχαν βρει τους κακοποιούς και μερικοί αστυνομικοί απενεργοποίησαν και κατέστρεψαν τη βόμβα που έμοιαζε με κίτρινο φάκελο.

Ο Οχάρα ρώτησε τον Μίκυ: "Τι έχασα;" Ο Μίκυ του είπε με λεπτομέρειες και ο Οχάρα του είπε : "Ώστε σε βρήκε το ρομπότ που έφτιαξε η αστυνομία;"
Ο Μίκυ ξαφνιάστηκε και άρχισε να τραυλίζει "Μα,μα,μα ", ";Το ξέρω"

Όλο το βράδυ ο Μίκυ κατέστρωνε σχέδια . Την άλλη μέρα πήγε από νωρίς στο αστυνομικό τμήμα. Το αστυνομικό τμήμα όμως μόλις είχε εκραγεί και ο Μίκυ είδε κάποιον να μπαίνει σε ένα αμάξι και να φεύγει και ο Μίκυ τον ακολούθησε .

Ο Μίκυ τον ακολούθησε αλλά μόλις εκείνος έστριψε, ο Μίκυ βρέθηκε σε αδιέξοδο που το μόνο που υπήρχε ήταν μια σιδερένια σκάλα που οδηγούσε σε έναν όροφο πολυκατοικίας .

Ο Μίκυ ανέβηκε και είδε μπροστά του ένα παράθυρο . Στο παράθυρο μπορούσε να διακρίνει το Μαύρο Φάντασμα, κάποια τσιράκια και τον Οχάρα !

Κεφάλαιο 5

Ο Μίκυ τρόμαξε όταν είδε τον Οχάρα όμηρο του Μαύρου Φαντάσματος. Ξαφνικά παρατήρησε ότι το μαύρο Φάντασμα κρατούσε ένα μεγάλης τεχνολογίας όπλο και τον απειλούσε.

Ο Μίκυ πρόσεξε πως το παλτό του είχε ακόμα το δείγμα από το σωλήνα και από τον τοίχο. Τα σήκωσε, όμως πρόσεξε πως τα είχε βάλει μαζί και έτσι μέσα στο σακουλάκι δημιουργήθηκε καπνός. Το μύρισε και κατάλαβε πως ήταν υπνωτικό.

Άνοιξε το παράθυρο και πέταξε ανοιχτό το σακουλάκι. Λιποθύμησαν όλοι, μαζί κι ο ίδιος,  αλλά ευτυχώς βγήκε καπνός και ήρθε η πυροσβεστική και με τη σειρά της η αστυνομία .

Ο Μίκυ μόλις ξύπνησε είδε τους φίλους και τους συγγενεί . Το μόνο που ρώτησε ήταν αν πιάστηκε το Μαύρο Φάντασμα. Ο γιατρός του έγνεψε ναι όμως του είπε "Είσαι σε χάλια κατάσταση, γι αυτό θα μείνεις εδώ για δύο μήνες."

Μετά από δύο μήνες φτιάχτηκε το αστυνομικό τμήμα και έμαθε πως δεν τραυματίστηκε κανείς από την βόμβα. Επίσης έμαθε πως δεν έγινε κανένα άλλο έγκλημα μετά από αυτό.

Ο Μίκυ τώρα μπορούσε να ζήσει με την οικογένειά του ευτυχισμένος μέχρι να γίνει άλλο έγκλημα.




















14 σχόλια:

Para-Mythou είπε...

Μπράβο στον Μίκυ που τα κατάφερε, μπράβο και στους συγγραφείς. Η ιστορία έχει σασπένς! Μου άρεσε πολύ το ειδικό σχοινί από ζελατίνα που όσο κινείσαι τόσο σε σφίγγει. Εφιαλτικό!

EUAGGELIA είπε...

polu wraia istoria me peripeteia kai agonia!!!MPRABO

vito είπε...

wraio re paidia wraies eikones stefane kai giorgo na gineis ali8nos sigrafeas gt grafeis wrea parami8ia

Πελα είπε...

Συγχαρητήρια μικροί ντετέκτιβ, πολύ ωραία περιπέτεια με αρκετή αγωνία

Πελα είπε...

Συγχαρητήρια μικροί ντετέκτιβ, πολύ ωραία περιπέτεια με αρκετή αγωνία

EFTIMIOU είπε...

MPRABO PAIDIA HSTE ALHUHNH SYGRAFEIS
H ISTORIA SAS EXEI ENA SASPENS KAI POLY DRASH

Jimakos είπε...

Teleio Steve good job. Bago perfect giorgo amazing and arsen wraio xaxaxaxa

Sonia είπε...

Mpravo sas paidia!!!Axiepaini i prospa8eia sas!!!Sixgaritiria stn daskala sas!!!Kali sinexeia miroi siggrafeis :D

Ανώνυμος είπε...

den yparxei kaliteri istoria.
teleia eikonografisi kai teleia istoria.
o ntentektib miky ta spaei.
makari na grapsete ki alla.
latrevo tis istories tou miky
mexri tote kalo mesimeri

;)
:)

despina είπε...

poli kali istoria!!!peripetiodis kai me poli saspens!!!bravo steve,george,vaggo kai arseni!!!sinexiste dinamika!!!:D

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ!!!!!!!!

vitalis είπε...

poli kali paidia mpravo ston eikonogrAfw kai stous sigrafeis kai STON ARSENI;) :) :')

Anna είπε...

teleia istoria!!!!einai poli peripetiodis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klaudio είπε...

mprbo giorgo teleia i istoria episis mrbabo ston bago,ston stefano kai ston arsen