Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μια τρελή τρελή φάρμα


Συγγραφείς: Δέσποινα Κοσκινά

Νικολέτα Παπαδοπούλου
Ελεωνόρα Τριανταφυλλίδου
Χουσεϊν Ογλού Χουσεϊν
(Στ' Δημοτικού)


Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μικρό χωριουδάκι στο βάθος, υπήρχε μια φάρμα που λεγόταν η « Φάρμα του Παραδείσου».

Σε αυτό το χωριό υπήρχε και ένας ζωοκλέφτης ο Αλαμέντας Σλιμ, όπου είχε και δύο βοηθούς: τον Αλ και τον Σιμ που έκλεβαν όλα τα ζώα. Τη νύχτα πήγαιναν σε μία φάρμα ο Αλαμέντας Σλιμ, έλεγε ένα μαγικό τραγούδι που μάγευε όλα τα ζώα και τον ακολουθούσαν. Μετά τα πουλούσε και έτσι έβγαζε λεφτά. Επίσης όταν ήταν να πουληθεί κάποια φάρμα ο Σλιμ, μεταμφιεζόταν από ζωοκλέφτης σε απλός αγοραστής και τις αγόραζε.

Μια μέρα ο ταχυδρόμος πήγε μια επιταγή από τη τράπεζα στη «Φάρμα του Παραδείσου» για να πληρώσουν 750 ευρώ. Η κυρία Μάντεβη, η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια της φάρμας, δεν είχε τόσα να πληρώσει και αν δεν τα πλήρωνε η φάρμα θα πουλιόταν.

Οι δύο αγελάδες που ζούσαν στη φάρμα, η κυρία Κάλογουεη και η κυρία Μάντη, βγήκαν από τη φάρμα για να βρουν τον ταχυδρόμο. Όταν τον βρήκαν άκουσαν να λέει ότι όποιος βρει τον Αλαμέντα Σλιμ θα πάρει 750 ευρώ. Οι δύο αγελάδες πήγαν να βρουν τον Σλιμ.

Στο δρόμο συνάντησαν ένα κοπάδι με βόδια. Εκείνη την ώρα ακούστηκε ένας πυροβολισμός και εμφανίστηκε ο Σλιμ, που για να μαγέψει τα βόδια είπε το μαγικό τραγούδι που τα μαγεύει. Όλα τα ζώα είχαν μαγευτεί και τον ακολουθούσαν εκτός από τη Μάντη η οποία τραγουδούσε το δικό της μουσικό κομμάτι τότε, όπου αμέσως πρόλαβε και έκλεισε τα αυτιά της Κάλογουεη.

Τo βράδυ άρχισε να βρέχει και οι δύο αγελάδες ξάπλωσαν κάτω από ένα δέντρο. Το πρωί ξύπνησαν και βρήκαν δίπλα τους να τις περιμένει πρωινό, όπου μόλις το είδαν το έφαγαν και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά τους ως δια μαγείας ένας λαγός οπού εκείνος έφτιαξε το πρωινό τους. Ο λαγός βοήθησε τις αγελάδες να βρουν τον Σλιμ ώσπου βρέθηκαν κι οι τρεις μπροστά σε ένα ορυχείο μετά από πολύ δρόμο. Μπήκαν μέσα στο ορυχείο όπου εκεί βρήκαν ένα καρότσι, ένα σχοινί και ένα πιάτο. Τα πήραν μαζί τους και σχεδίασαν ένα σχέδιο. Ο λαγός θα έσμπρωχνε το καρότσι για να ρίξει τον Σλιμ μέσα μόλις τον βρούνε , η Κάλογουεη θα τον έδενε κι η Μάντη θα τον χτυπούσε με το πιάτο έτσι ώστε να χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Μόλις τον είδαν τον Σλιμ ο λαγός έσμπρωξε το καρότσι και ο Σλιμ έπεσε μέσα σε αυτό, η Κάλογουεη τον έδεσε με το σχοινί και η Μάντη τον χτύπησε με το πιάτο.

Βγαίνοντας από το ορυχείο κουβαλώντας τον Σλιμ οι αγελάδες στις πλάτες τους, για καλή τους τύχη πάλι ο λαγός τις βοήθησε και βρήκαν μέχρι και το επόμενο τραίνο για να πάνε πίσω στην «Φάρμα του Παραδείσου», σώζοντας το σπίτι τους. Όταν έφτασαν πίσω έβγαλαν τον Σλιμ από το τραίνο και τον πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία όπου και πήραν τα 750 ευρώ και έτσι η «Φάρμα του Παραδείσου» σώθηκε και ο Σλιμ μπήκε στην φυλακή επιτέλους με τους δύο βοηθούς του αφού η αστυνομία βρήκε και αυτούς.

Έτσι έζησαν όλοι καλά και εμείς καλύτερα κι όλα τα ζώα και οι φάρμες επέστρεψαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

5 σχόλια:

Para-Mythou είπε...

Moυ άρεσε που η Μάντη, η αγελάδα, τραγουδούσε το δικό της τραγούδι και δε μαγεύτηκε. Είχε χαρακτήρα!

Anna είπε...

mpravo koritsia!!!!!!!!!!!!!

klaudio είπε...

mprabo despoina egrapses oraio keimeno kai mrbo stous eikonografous

vitalis aekara είπε...

mpravo koritsia polli wraio to keimeno alla kai i zwgrafies

Demis είπε...

Γκρέις τη λένε...