Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

O Όμηρος blogger (λογοτεχνική κριτική!)

Διαβάστε όλοι τα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση, στον Oμηρο blogger και απολαύστε πολλαπλές αναγνώσεις της Οδύσσειας.
Μπορείτε να συνεχίσετε με ιστορίες από την πλευρά όποιου ήρωα σας εμπνέει (Ναυσικά, Τηλέμαχος, Ευρύκλεια, Άργος, Πολύφημος, Κίρκη, ου, έχει για όλα τα γούστα).
Εγώ τον Πολύφημο συμπαθώ πάντως. Κατά βάθος ήταν καλό τέρας.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο Όμηρος blogger

Είστε στο Home(r)Blogger.blogspot.com

Ανάρτηση 1.

Ε μα πια, αρκετά με την παπαγαλία. Χιλιάδες στίχους να τους λέω απέξω νεράκι. Και δώσ' του οι ατάκες-κονσέρβα όπως το "σαν έφτασε η ροδοδάχτυλη αυγούλα" για να θυμηθώ τη συνέχεια.

Στο κάτω κάτω τυφλό σύστημα ξέρω. Χα! Πετάω το μπαστούνι και τη λύρα μου και μην το είδατε τον Παναή. Δηλαδή εμένα, τον μεγάλο ραψωδό. Blogging, αγαπητοί μου, blogging. Αυτή είναι η πρώτη μου συνομιλία μαζί με το εκλεκτό κοινό του 2010. Και για να μη κατηγορηθώ για παλιομοδίτης, κάνω κάποιες επικαιροποιήσεις στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα. Ξεκινώ με Οδύσσεια, ένα γεγονός που έκανε τον Οδυσσέα έξαλλο. Και βοηθήστε παρακαλώ.

Ραψωδία κ: Στην Αιολία (μιλάει ο Οδυσσέας)

Πραγματικά τα πήρα με τους συντρόφους. Παραλίγο να τους...Μου είχε δώσει πριν φύγουμε από την Αιολία ο Αίολος έναν ασκό. Να τον κρατώ δεμένο μες στο πλοίο. Εύκολο.

Η πατρίδα, η Ιθάκη, να έχει φανεί στον ορίζοντα. Η καρδιά μου να χοροπηδά. Τα μάτια μου να βλέπουν το Πηνελοπάκι, ένα ταψί αρνάκι κι ένα κρατήρα κόκκινο κρασί.

Παίρνω έναν υπνάκο, κατάκοπος, ο καιρός γλυκός, δεν είχε λόγο να αγρυπνώ. Με ξύπνησε μια αντάρα, μια φουρτούνα, χανόμασταν. Βλέπω τον ασκό: ορθάνοιχτο και οι άνεμοι σκορπισμένοι στα πέλαγα. Μου εξήγησαν. Οι σύντροφοι άρχισαν να ζηλεύουν, ότι γυρνούσα λέει σπίτι φορτωμένος δώρα από την Τροία κι αυτοί τίποτα. Νόμισαν και το δώρο του Αίολου τίποτα πολύτιμο ποιος ξέρει τι...χρυσό κύπελο, λέβητα...Ορμάνε να το κάνουνε δικό τους και να. Τώρα μεσοπέλαγα όχι Ιθάκη, ούτε σπιθαμή στεριάς δε βλέπουμε. Σα καρυδότσουφλο...

Συνεχίστε παρακαλώ...Η γραμμή των σχολίων να ανάψει με συνέχεια είτε της ίδιας ραψωδίας είτε όποιας άλλης θέλετε. Οδύσσειας.

Home(r)Blogger.